Idealny sylwester, gdzie

Samodzielne przygotowanie imprezy wigilijnej w firmie nie jest łatwe. Niemniej jednak załóżmy, że firma ma własne zaplecze gastronomiczne i możliwe jest przygotowanie wigilii w siedzibie firmy. Zobacz, co Szczecin wigilia firmowa musi mieć w menu.

Bez wątpienia na takiej firmowej wigilii rzadko przestrzega się tych standardowych 12 potraw i jest ich mniej, a do tego nie wszystkie są takie typowo wigilijne. Spróbujmy jednakże przygotować menu pół na pół, pół wigilijne, pół imprezowe, niemniej jednak postne. Pierwszym i bardzo ważnym daniem powinien być tutaj karp w galarecie. Można go także przygotować pieczonego, grillowanego albo smażonego, ale trzeba pamiętać, że na takich krótkich przyjęciach im dodatkowo potraw zimnych, tym nie gorzej. Innymi przystawkami mogą być: warzywna sałatka z majonezem, jakieś śledzie i tutaj pomysł jest dowolny, warzywa np. w formie pieczonych z dipami, koreczki i coś z grzybami – przykładowo. rolada warzywno-grzybowa. Szczecin wigilia firmowa z ciepłych dań może mieć barszcz czerwony z uszkami, zupę rybną lub przykładowo. zupę grzybową bądź także krem grzybowy z grzankami. Innymi ciepłymi daniami mogą być kluski z makiem, groch z kapustą, faszerowany łosoś i jakieś danie jednogarnkowe. Szczecin wigilia firmowa musi być również wyposażona w opłatek, soki oraz ciepłe napoje – kawę i herbatę w co najmniej dwóch rodzajach. Rozpuszczalną oraz dodatkowo prawdziwą i herbatę na przykład. czarną i zieloną. Warto także pamiętać o słodkościach – o serniku tradycyjnym, makowcu i owocach oraz słodyczach. Taka wigilia z całą pewnością będzie bardzo udana.
Zobacz również: Szczecin bal sylwestrowy.

FacebookTwitterGoogle+Podziel się

Dodaj komentarz